-A +A

750 gerechtelijk wetboek

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

  Art. 750. <W 2007-04-26/71, art. 13, 088; Inwerkingtreding : 22-06-2007> Onverminderd de toepassing van artikel 747, wordt de rechtsdag bepaald op gezamenlijk verzoek van de partijen.
  Het verzoek wordt gericht aan de voorzitter van de kamer waaraan de zaak werd toegewezen en ter griffie neergelegd, gelijktijdig met of na de neerlegging van de conclusies van de partijen.
  De griffier brengt, bij gewone brief, de rechtsdag ter kennis van de partijen en hun advocaten.

 

Concreet betekent dit dat de partijen een gezamenlijk verzoek kunnen richten aan de rechtbank tot vaststellig van de zaak.

In praktijk zullen de partijen vooreerst wellicht onderhadnelen mbt conclusietermijnen en hievan slechts gebruik maken, wanneer er duielijk geen noodzaak bestaat tot het nemen van verdree concusietermijnen onverminderd hun recht om nog aanvullende conclusietermijnen te vragen.

Innovatief is dat elke parij middels art 747 of art 750 kan forceren om een behandelingsdatum van de zaak te bekomen.

Link naar de oude bepaling van deze wetgevende bepaling, zoals inmiddels gewijzigd

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: za, 24/10/2009 - 06:53
Laatst aangepast op: vr, 15/01/2010 - 18:58

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.