-A +A

Aanspraak op onverdeeld deel

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Een schuldeiser kan aanspraak maken op uw aandeel in een onverdeeldheid. In de regel kan gelukkig vermeden worden dat er tot openbare verkoop dient overgegaan. Wanneer de overige deelgenoten uw deel uitbetalen in handen van de notaris in aanwezigheid  en met instemming van de schuldeiser zal het beslag kunnen tegengegaan. In de procedure kan er ondertussen vertragend opgetreden worden.

De overige deelgenoten zullen dus niet uw schulden dienen te betalen. De aanspraak van de schuldeiser zal beperkt blijven tot uw deel. Wel kan deze schuldeiser eisen dat de onverdeeldheid een einde neemt en hij voldaan wordt op uw deel.

Het is hierbij  nuttig dat de overige deelgenoten dringend een notaris raadplegen die voor de nodige pleegvormen kan zorgen teneinde een minnelijke verdeling in aanwezigheid van de schuldeisers door te voeren.

 

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: ma, 19/10/2009 - 21:58
Laatst aangepast op: ma, 03/07/2017 - 18:18

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.