-A +A

Aanspraak op onverdeeld deel door een schuldeiser

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Uw schuldeiser eist de verkoop van uw onverdeeld deel
 

Een schuldeiser kan aanspraak maken op een aandeel in een onverdeeldheid. Evenwel kan het beslag op het onverdeelde aandeel van de schuldenaar door zijn persoonlijke schuldeisers niet worden ten uitvoer gebracht vóór de verdeling of de veiling, die deze schuldeisers kunnen vorderen

Wanneer de overige deelgenoten het aandeel uitbetalen in handen van de notaris in aanwezigheid en met instemming van de schuldeiser zal het beslag kunnen tegengegaan.

De overige deelgenoten zullen dus niet de schulden van de schuldenaar dienen te betalen. De aanspraak van de schuldeiser zal beperkt blijven tot diens deel. Wel kan deze schuldeiser eisen dat de onverdeeldheid een einde neemt en hij voldaan wordt op het deel van zijn schuldenaar.

Het is hierbij nuttig dat de overige deelgenoten dringend een notaris raadplegen die voor de nodige pleegvormen kan zorgen teneinde een minnelijke verdeling in aanwezigheid van de schuldeisers door te voeren.

Voor meeer gedetailleerde informatie op dit punt klik hier.

 

 

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: za, 24/10/2009 - 21:52
Laatst aangepast op: ma, 18/06/2018 - 21:23

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.