-A +A

Alternatieve verloning

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

De fiscale last op arbeid in België is hoog. In de regel wordt de bezoldiging die een vennootschap aan haar werknemers of bedrijfsleiders betaalt in de personenbelasting belast aan de progressieve tarieven. In de praktijk komt men al snel aan een belastingtarief van 50%.

Zowel u als ondernemer alsook uw personeel heeft er daarom belang bij de verloning op een fiscaal efficiëntie manier te structureren.

Wist u echter dat er verschillende alternatieven bestaan die de fiscale last op de bezoldigingen van uw werknemers kan beperken? Zo bestaan er:

- Vergoeding van personeel via aandelenopties, gratis aandelen etc.

- Cafetariaplannen, waar de werknemers de voordelen van hun voorkeur ‘à la carte’ kunnen samenstellen

- Belastingvrije terugbetaling van kosten eigen aan de werkgever (vergoeding voor telewerk, representatiekosten etc.)

- Voordelen van alle aard, die weliswaar worden belast, maar op een forfaitair bedrag dat aanzienlijk lager is dan het bedrag van het werkelijke voordeel (bedrijfswagen, fietsvergoeding, smartphone, laptop, abonnementen etc.)

- Sociale voordelen, die in hoofde van de werknemers niet belast worden (maaltijdcheques, ecocheques, collectieve voorzieningen, incentive reizen, groepsverzekeringen etc.)

- Vergoeding voor de overdracht van auteursrechten 

Raadpleeg een fiscaale advocaat voor de verdere concrete uitwerking van de fiscale optimalisatie van de vergoeding voor werknemers dan wel onderaanemers en zaakvoerders. Wij kunnen u helpen.

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: vr, 05/01/2018 - 14:46
Laatst aangepast op: vr, 05/01/2018 - 14:46

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.