-A +A

managementovereenkomst

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Een managementovereenkomst is een handig instrument om zelf of via een partner het management over een vennootschap te laten uitvoeren. Deze optie kan heel wat fiscale en sociaalrechtelijke voordelen opleveren waarbij tal van varianten mogelijk zijn zodat het contract op maat, lees op het lijf van de vennootschap kan geschreven worden.

Evenwel is een dergelijke overeenkomst biedt heel wat risico's en aandachtspunten. Zowel inzale de opdrachtgever, de opdrachtnemer, de fiscus als de sociale zekerheid.

Bovendien zijn de bevoegdheid, verantwordelijkheden, waarborgen, beëindigingsmogelijkheden, conflictregeling van de manager of de managmentsvennootschap op maat in te vullen.

Standaardmodellen zijn ten deze een haast onmogelijke opdracht. Een degelijke opstelling van een managementcontract vergt een voorafgaand grondig gesprek en advies waarbij de wensen van de cliënt(en) grondig worden genalyseerd en voordelen, nadelen en risico's, opzegtermijnen, duurtijd, taakomschrijving en vergoedingswijze, naast tietnatllen andere items in detail dienen besproken.

Wij kunnen helpen met gepersonaliseerde adviezen en opstelling van passende contracten. Voor meer info mail naar elfri@elfri.be

Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: za, 31/12/2011 - 22:11
Laatst aangepast op: zo, 01/01/2012 - 14:35

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.