-A +A

rechten van huurder en nieuwe eigenaar bij de verkoop van een gehuurde woning

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Wat is het lot van de huur wanneer de eigenaar of de verhuurder de woning verkoopt

Eerste hypothese huurcontract met vaste dagtekening vóór de overdracht
 
Indien de huurovereenkomst een vaste datum heeft, (bijvoorbeeld wanneer deze geregistreerd werd - supra) zal de nieuwe eigenaar van de woning de rechten van de vroegere eigenaar-verhuurder verkrijgen op het ogenblik van het verlijden van de authentieke akte van verkoop.

Het beding van uitzetting in geval van vervreemding geldt niet. Dit geldt zowel bij eigendomsoverdracht onder bezwarende titel als bij overdracht om niet.

Tweede hypothese huurcontract zonder vaste dagtekening vóór de overdracht

Indien de huurder het goed minder dan zes maanden betrekt, is hij niet beschermd. De koper kan de overeenkomst beëindigen zonder motief of vergoeding.

Indien de huurder het goed sinds minstens 6 maanden betrekt, treedt de koper in de rechten van de hoofdverhuurder. De koper kan de overeenkomst beëindigen mits een opzeg van 3 maanden, mits hij het goed persoonlijk zal betrekken of er belangrijke werken aan uit te voeren of mits een vergoeding. Hij moet het einde van driejarige periode niet afwachten. De koper moet een opzeggingstermijn van drie maanden respecteren die ingaat vanaf de overschrijving van de authentieke akte van overdracht.
 

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: wo, 15/07/2009 - 15:14
Laatst aangepast op: vr, 22/01/2010 - 18:53

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.